item13a
Szerszámvégek  >> A kréta szinének kiválasztása
 

Kiemelt cikk:

Tanácsok a kréta színének kiválasztásához

Nem minden krétaszín egyforma. Tanulja meg, hogyan kell a megfelelő színt kiválasztani.

Az építési vállalkozók egyik alapvető közös megállapodása a kréta színének kiválasztása a láthatósága szempontjából. A krétavonal léthatósága a színes felületen nem csupán elméleti kérdés. A választást befolyásoló tényezők az anyag felületének fajtája, a terv típusa és a lokalizáció.

A kék egy jó univerzális krétaszín, amelyet könnyen el lehet távolítani, amennyiben a felület, amelyen alkalmazzák, nem porózus. Lehet vele a fehér nyers falat keretezni és jelölni, mivel a kék színt könnyű megkülönböztetni a fehér vagy csaknem fehér felülettől. A díszítő és a belső munkálatok többségét először fehér krétával jelölik be, mivel ez nem hagy foltot a belső falakon, járdákon, a felső mérőkön és a padlókon.

Ha beton vagy fém anyagokon kültérben dolgoznak, a tartósság a legfontosabb. Az egyszer felvitt fekete vagy vörös szín erős, tartós jelet hagy, amit nem dörzsölnek, vagy mosnak le, ami ezt a színt ideálissá teszi padozatoknál, parkolóhelyeknél vagy ágyazatoknál. Ne felejtsék el, hogy ezt a két terméket befejező anyagoktól távol tárolják.

Mi a helyzet a sötét munkahelyek esetében? A fehér és a kék kréták alig láthatóak a gyengén megvilágított aluljárókban. Ezért számos villanyszerelő és csőszerelő a fluoreszkáló narancs, zöld vagy sárga színt választja, mivel ezek gyakorlatilag fénylenek a sötétben.

Ámbár a rosszul megvilágított felületek nem az egyetlen alkalmazási helyei a tipikustól eltérő színeknek. A narancsot, zöldet vagy sárgát alkalmazhatják az építő cégek megkülönböztetésére is, lehetővé téve ezzel mindegyiküknek, hogy könnyen, tévedés nélkül követhessék a vízvezeték szerelők vonalait, anélkül, hogy azokat összetévesztenék a villanyszerelők vonalaival. Ott, ahol a tervek módosultak, ami megesik az épületeknél, több szín esetén kényelmesen újra lehet jelölni a felületet.